U bent hier

NHG-account voor praktijkondersteuners

Praktijkondersteuners en -verpleegkundigen, die in dienst zijn bij een huisarts met een NHG-lidmaatschap, kunnen een gratis NHG-account aanmaken. Met slechts één keer inloggen krijgt u toegang tot de NHG-website en HAweb.nl. Ook kunt u met uw account NHG-producten, zoals e-learnings en boeken, met korting bestellen. Dit NHG-account is niet beschikbaar voor praktijkondersteuners in opleiding.

De voordelen van een NHG-account

Wat is HAweb.nl?

HAweb is het online netwerk waarop huisartsen – maar nu ook praktijkondersteuners – kunnen samenwerken. U kunt er informatie uitwisselen met uw collega’s en samen aan dezelfde documenten werken. Misschien richt u zelfs een discussiegroep op, zodat u en andere praktijkondersteuners op HAweb van elkaar kunnen leren over specifieke onderwerpen.

Als u HAweb.nl opent, ziet u een ‘dashboard’. Dit kunt u zelf naar eigen inzicht inrichten. Digitale informatiebronnen die u regelmatig raadpleegt, kunt u op het dashboard overzichtelijk ordenen. Alle gewenste informatie is vervolgens slechts met een klik binnen handbereik.

NHG-producten voor de praktijkondersteuner

Het NHG heeft vele producten ontwikkeld die (ook) interessant zijn voor praktijkondersteuners en –verpleegkundigen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Boeken over protocollaire zorgverlening rond Astma en COPD, Ouderenzorg, COPD, CVRM, GGZ en Diabetes
  • Cursussen, zoals Starten met stoppen, Motiverende gespreksvoering en Zelfmanagement.

Het Tijdschrift TPO/De praktijk kent u wellicht al, deze wordt gezamenlijk uitgegeven door NHG/V&VN/Springer media. En u bezoekt toch ook het jaarlijkse V&VN/NHG-Congres voor praktijkondersteuners?

Hoe meld je je aan voor je NHG-account?

  • Klik op de button ‘Meld u aan’
  • Vul uw gegevens in en verstuur het formulier
  • Activeer de link die u per mail ontvangt (let op: deze link dient binnen 24 uur geactiveerd te zijn)
  • Kies een eigen wachtwoord en voltooi de aanmelding
  • Lukt het u niet uw link binnen 24 uur te activeren? Dan kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen.

Vanaf dat moment kunt u gebruikmaken van alle voordelen die uw NHG-account u biedt!